Valoració: 2/5
Combinant ambdues històries, en forma de passat i present, la intenció de l’autor a l’ hora d’escriure aquest llibre sembla doble: per una banda tracta sobre les pors i misèries de la guerra a l’Àfrica i, per altra banda, narra una història amorosa. La forma que té de fer-ho és alternar ambdues històries i explicar-les en paral·lel, malgrat ocorrin en moments diferents del temps.
Malgrat tenir un bon inici, prometedor, malauradament l’autor no aconsegueix que cap de les dues històries acabi de funcionar: la referent al passat perquè no hi acabes d’entrar (fins i tot a mida que vas llegint et distancies més del personatge) i la referent al present perquè de vegades no té massa sentit el que ocorre i en d’altres ocasions no té ni solta ni volta, amb personatges que reaccionen de forma poc comprensible.
Em costaria destacar res positiu del llibre, potser només la bona intenció de l’autor en intentar transmetre les dificultats dels països en guerra, però queda a anys llum d’altres autors que ho han intentat i, aquests sí, aconseguit com poden ser Mouawad o Hosseini.
- Adient per: lectors a qui agradi llegir sobre les dificultats dels països en guerra.
- Contraindicat per: qui esperi una història colpidora o una novel·la romàntica que t’atrapi.
Dades del llibre:
- Títol: Els nostres noms
- Títol original: All our names
- Autor: Dinaw Mengestu
- Traducció: Ernest Riera Arbussà
- Nº de pàgines: 334 pàgs.
- Editorial: EMPURIES
- Llengua: Català
- Any de l’edició: 2015
- Any de publicació: 2014