ERES HERMOSA, de Chuck Palahniuk

9788439731191Valoració: 3/5

Una provocació.

El que fa Chuck Palahniuk amb aquesta novel·la és provocar al lector, remoure-li consciències, sentiments i també crear-li certa vergonya evocant als seus instints més primaris.

Com ja feia amb “El Club de la lluita” tractant el nihilisme de la societat, amb “Asfíxia” parlant sobre la manipulació o amb “Nana” sobre el poder dels missatges (aquestes dues últimes pendents de ressenyar),  l’autor tracta temes que afecten a la societat i els porta als seus límits i, en aquest cas, li ha tocat el torn al món de la dona, al poder del seu gènere i a la necessitat humana sobre els articles de consum, per fer una crítica devastadora sobre la manipulació de la societat i no deixant precisament en gaire bona posició la humanitat (especialment el gènere femení). A partir de la idea de que la societat és hedonista i amb grans dosis d’addicció al consum, Palahniuk canalitza aquesta idea cap al món del plaer femení però en forma de crítica, com si volgués passar factura i crear distància amb novel·les romàntiques ensucrades en excés o amb literatura eròtica altament comercial com les “50 hombres de Grey”. L’autor abandona tot l’apropament romàntic d’aquestes novel·les i construeix una sàtira.

Amb un inici trepidant, atrevit, provocador i directe, l’autor et situa de forma ràpida en la història i et dóna una idea de cap on va el llibre. I amb aquest inici realment potent, volent o no (tal com succeeix en la pròpia història que narra) entres en el seu joc i li segueixes la corrent. Malgrat aquest inici, la història va decaient en interès i en versemblança (un cop acceptat el nivell inicial)  però no arriba a decaure com per voler deixar de llegir-lo fins al final. Un cop acabat el llibre tens la sensació que t’has deixa portar i li has seguit el joc, però també penses que a l’autor la història se li escapa de les mans.

Amb Palahniuk tot és un excés.

 • Adient per: qui busqui una crítica sobre la societat de consum i no rebutgi grans descripcions sobre el sexe.
 • Contraindicat per: qui senti vergonya per llegir sobre “certs” temes. La continència no és una de les caracterísitiques de Palahniuk i aquí les descripcions són realment detallades.

Dades del llibre:

 • Títol: Eres hermosa
 • Títol original: Beautiful you
 • Autor: Chuck Palahniuk
 • Traducció: Javier Calvo Perales
 • Nº de pàgines: 256 pàgs.
 • Editorial: LITERATURA RANDOM HOUSE
 • Llengua: Castellà
 • Any de l’edició: 2016
 • Any de publicació: 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s