INFANCIA, de J.M. Coetzee

9788497930710Valoració: 3/5

Aquest llibre, tal i com indica el nom, tracta sobre la infància, i concretament sobre la infància del propi autor basada en els records que té de la seva vida.

En ell ens explica les experiències que va tenir com a nen en un petit poble prop de Ciutat del Cap principalment, experiències que recorren transversalment els diferents sentiments i pensaments de l’espècie humana vista dels dels ulls d’un nen: hi trobem els dubtes propis de l’edat respecte al despertar de l’atracció sexual, les figures i referents que signifiquen el pare i la mare i per extensió la resta de la família, l’autoritat dels pares envers ell i els rols i la relació de poder entre ambdues figures paternes… Parla també sobre el paper de l’escola, l’educació i la religió, la relació entre els companys d’escola i les pressions per pertànyer a un o altre grup. També parla sobre el racisme, la diferència de classes i la relació entre elles. I parla sobre la culpabilitat,  sempre present en el llibre i en la ment de l’autor durant la seva infància. I també ens explica la part de la seva infantesa transcorreguda a la granja, la seva relació amb la terra i els animals, la crueltat i duresa del tracte amb ells i com els maten per menjar-los percebent la crueltat i la incomprensió vistes a traves dels ulls d’un nen. I finalment també tracta  el tema de llenguatge, els llibres, la identitat, la cultura i la raça.

És curiós recordar a través d’un llibre els pensaments més adults que tens durant la infantesa; allò que descobreixes de petit, que et neguiteja i que et fa reflexionar es posa clarament de manifest en aquesta novel·la on Coetzee et descriu la vida d’un nen vista des de la perspectiva de l’edat adulta.

Un llibre molt interessant dins la extensa obra de Coetzee que ens apropa més a l’autor i ens retorna a una infància, en aquest cas, gens fàcil.

 • Adient per: qui vulgui descobrir els inicis de l’autor i tornar a la infantesa.
 • Contraindicat per: qui esperi una història més enllà de la que suposa la vida d’un nen.

Dades del llibre:

 • Títol: Infancia
 • Títol original: Boyhood: Scenes from Provincial Life
 • Autor: J.M. Coetzee
 • Traducció: Juan Bonilla Gago
 • Nº de pàgines: 192 pàgs.
 • Editorial: DEBOLSILLO
 • Llengua: Castellà
 • Any de l’edició: 2011
 • Any de publicació: 1997

“Siempre es él quién pone en marcha el tren del pensamiento; siempre es el pensamiento el que escapa de su control y regresa para acusarle”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s